Vestlandspasienten.no er et tilbud til deg som pasient i Helse Vest. Her får du oversikt over timeavtalene dine på sykehuset, og det blir enklere for deg å få kontakt med sykehuset.

Alle som er pasienter ved minst ett av sykehusene i Helse Vest kan nå logge inn å få oversikt over timene sine. Du har også tilgang til en rekke andre funksjoner. Dette gjelder også pasienter ved de private ideelle sykehusene. Solli DPS er ett av dem. Her får du mer informasjon om de ulike funksjonene på vestlandspasienten.no:

Vestlandspasienten.no

15 september, 2016 - 17:31

Bekreft at du kommer til timen og send melding.

I tillegg til å se timen din kan du også bekrefte at du kommer til timen og du kan sende en melding til sykehuset om du har spørsmål om timen, ønsker å endre time, eller vil avslutte behandlingen. Alle vil få svar i løpet av to arbeidsdager. Du kan ikke sende melding om det er mindre enn to arbeidsdager til timen din. Da kan du kontakte sykehuset på telefon.

Fortsatt brev i posten

Denne siden vil ikke erstatte innkallingsbrevet som du får i posten, og vi oppfordrer deg til å lese brevet. Dersom du ikke kan møte, ta kontakt med en gang. Du må regne lenger ventetid om du flytter timeavtalen din.

Se status på henvisningen din

Lurer du på hvordan det ligger an med henvisningen din? Nå kan du selv følge med. Når du logger deg på via vestlandspasienten.no og kommer inn på «Mine timeavtaler» vil du få tre valg: Du kan velge om du vil se timene dine eller henvisningene dine og du kan se kontakthistorikken du har med sykehuset. Velger du henvisninger, kommer du inn på en side ikke ulik den for timeavtaler, men her får du opp henvisningen din som er sendt fra, for eksempel, fastlegen din. Det står hvem som sendte den, når den ble registrert på sykehuset, og hva som er status. Når vurderingen er gjort vil du alltid få et brev i posten med begrunnelse og hvordan du kan klage om du ikke er enig i avgjørelsen. Når du får tildelt en time vil den legge seg under "Mine timeavtaler" på vestlandspasienten.no. Du får brev både i posten og i vestlandspasienten med informasjon om timen.

Innsyn for pårørende

Har du barn under 12 år, kan du få innsyn i timene og henvisningene deres og du kan sende meldinger på vegne av de. Dette gjelder også for personer over 18 år om de har gitt fullmakt til at andre skal gjøre dette på pasientens vegne. Du logger deg på via vestlandspasienten.no på vanlig måte, og øverst oppe finner du en nedtrekksmeny hvor du kan velge navnet til den personen det gjelder. Klikk på navnet og du vil få opp timeavtalene og henvisningene deres. Mer informasjon om innsyn for pårørende finner du på Helsenorge sine hjemmesider.

Løsningene vil bli utvidet etter hvert og det vil bli lagt til flere tjenester i løpet av 2016.